Kdo lahko opravlja maderoterapijo?


Kdo lahko opravlja maderoterapijo?

Maderoterapija je masaža z lesenimi pripomočki in je v Sloveniji  že dodobra uveljavljena ter priznana metoda za preoblikovanje telesa in pomlajevanje obraza

 

Kdo lahko opravlja storitev maderoterapije oz. kakšno izobrazbo potrebujem?

 

Za izvajanje maderoterapije ne potrebuješ zaenkrat  nobene posebne izobrazbe. Se pravi, da ne rabiš biti kozmetičarka, NPK maserka ali zdravstveni tehnik.

Da postaneš madero terapevtka, zadostuje že opravljen tečaj za maderoterapijo.

Dodatno znanje anatomije, masaže,… je vsekakor dobrodošlo in za naše pojme nujno potrebno in ga lahko pridobiš pred ali po tečaju maderoterapije.

Verjamem, da vsak želi delati najboljše in mu je cilj pridobiti čim več znanja, zato priporočamo čim večjo izobraženost in prakso na tem področju.

 

POSEBNO OPOZORILO: v pripravi je zakon, ki bo zahteval ustrezno izobrazbo za izvajanje maderoterapije. Ko bo več informacij, jih objavimo na www.maderoterapija.si.

 

Kaj je potrebno za registracijo maderoterapije kot storitve?

 

Za opravljanje dejavnosti maderoterapije je potrebno pri postopku registracije podjetja izbrati šifro dejavnosti iz Standardne klasifikacije dejavnosti 2008 – 96. 040 Dejavnosti za nego telesa (dejavnosti za izboljšanje telesnega počutja in za sprostitev, ki jih opravljajo turške kopeli, savne in parne kopeli, solariji, saloni za hujšanje, saloni za masažo, fizioterapevtska masaža ne spada! )

Da boste dejavnosti za nego telesa opravljali v skladu z zakonodajo, morate poskrbeti tudi za ustrezne prostorske pogoje za opravljanje masaže.

Pri izvajanju osebnih storitev je treba upoštevati Pravilnik o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti.

 

ALI JE ZA PRIJAVO NA TEČAJ MADEROTERAPIJE POTREBNO KAKRŠNOKOLI PREDZNANJE?

Za tečaj maderoterapije ni potrebno nobeno predznanje, prav tako ne za izvajanje maderoterapije saj spada to pod dejavnosti za nego telesa.

Prednost tečaja maderoterapije po perfectbody metodi je ta, da je obširen teoretični del, kjer skuša Maja prenesti praktične izkušnje 10 letnega delovanja pri preoblikovanju telesa.
Dodatna prednost je še, da se lahko udeleži vsakega naslednjega tečaja.

Pa še nekaj. 
Ker se zavedamo, da je en dan intenzivnega tečaja premalo, smo v ta namen pripravili online akademijo maderoterapije, kjer lahko osvojiš maderoterapijo v celoti (dostop dobiš po opravljenem tečaju).

Zaradi večje strokovnosti in odgovornosti do strank pa priporočamo poglobitev v anatomijo telesa in pridobitev dodatnega znanja. Ampak nekje moramo začeti in tečaj maderoterapije po perfectbody metodi je odlična odskočna deska, če se želiš posvetiti preoblikovanju telesa in postati perfect madero terapevtka.

 

Če je še kakšno vprašanje, pa smo na voljo na mailu info@maderoterapija.si ali na tel. št. 031 445 802.