Staranje kože

Staranje je naraven proces, pri katerem se celice začnejo vedno počasneje obnavljati. Koža se stara iz različnih razlogov. Nekaterih od njih ni mogoče preprečiti ali spremeniti. Druge pa je mogoče do neke mere upočasniti in nadzorovati. Da lahko z maderoterapijo upočasnimo staranje kože, je potrebno prepoznati znake staranja kože ter razumeti, kako notranji in zunanji dejavniki vplivajo na strukturo in funkcijo kože.

Zakaj se koža stara?

Prve gube na obrazu so skoraj vedno posledica mimike. Nastanejo, ko določene obrazne mišice s stalnim ponavljanjem enakih gibov razvlečejo elastična vlakna vezivnega tkiva. S staranjem celice postopoma izgubljajo sposobnost proizvajanja hialuronske kisline, koža se začne tanjšati in postaja vse bolj krhka. Gube se pojavijo, ko naš kolagen, elastin in hialuronska kislina začnejo propadati. Koža izgublja elastičnost in volumen, sposobnost kože, da zadrži vodo se zmanjša, prav tako delovanje žlez znojnic in lojnic. Zaščitni maščobni ovoj kože je posledično tanjši, zato je koža suha in ohlapna zaradi stanjšanja maščobnega tkiva v podkožju.

Kako deluje maderoterapija?

Prednost uporabe anatomsko oblikovanih lesenih valjčkov je v tem, da omogočajo intenziven pritisk na površino kože in globlje plasti kože obraza, ter na tak način zmanjšujejo gube, maščobo na obrazu, naredijo površinski piling in izločajo odpadne toksine preko limfnih žil v bezgavke. Ker s pritiskom z valjčki prodremo globlje v plasti kože, aktiviramo obnovo celic od znotraj. Posledica je povečan dotok kisika in hranljivih snovi do vsake celice, zaradi česa se izboljša struktura kože. Stimuliramo večjo tvorbo kolagena in elastina, kar ima za posledico bolj napet, osvežen obraz, z vidno zmanjšanimi gubicami. Zato terapija spremeni strukturo obraza in izboljša videz, pomladi obraz, mu povrne vlago, spodbuja mikrocirkulacijo in limfni pretok, revitalizira in aktivira živčni sistem, izboljša proizvodnjo kolagena in elastina ter vitamina E.

Delovanje maderoterapije:

  • KOŽA – izboljša proizvodnjo kolagena, elastina, vitamina E
  • KRVNI SISTEM – pospešuje mikrocirkulacijo
  • LIMFNI SISTEM – limfni pretok in limfno drenažo
  • DIHALNI SISTEM – sproščenost, dih
  • IMUNSKI SISTEM – dotok hranil, kisika do celic, limfa
  • ŽIVČNI SISTEM – dotik, umirjanje, parasimpatični del
  • MIŠIČNI SISTEM – sprostitev mišice, masaža
  • HORMONSKI SISTEM – skozi boljše počutje, izločanje hormonov sreče, zmanjšanje adrenalina, kortizola

 

Pomlajevanje obraza maderoterapija

Pomlajevanje obraza maderoterapija