Olje za maderoterapijo


Olje za maderoterapijo

Katero olje je najboljše za izvajanje maderoterapije – masaže z lesenimi pripomočki?

Kaj je maderoterapije, verjetno že veš, ampak vseeno še kratka razlaga: Maderoterapija je posebna tehnika masaže za odpravo celulita in preoblikovanja telesa s posebnimi anatomsko lesenimi pripomočki.

 

Perfectbody madero olje

Perfectbody madero olje

Ker se pri masaži z lesenimi pripomočki – maderoterapiji ustvarja trenje, je potrebno na kožo pred pričetkom izvajanja maderoterapije nanesti olje.

 

 

Katero olje za maderoterapijo je najbolj primerno?

Zanjo leto in pol smo testirali vsa možna olja na tržišču in ugotovili naslednje:

  1. KATERO OLJE ZA MADEROTERAPIJO
    Ponavadi je osnova za rastilnsko olje, najpogostejše uporabljeno olje je mandljevo olje. Poznamo še ostala olja, npr. riževo olje, sezamovo olje, sojino olje, sončnično olje…
    Rastlinska olja vsebujejo vitamine, proteine in minerale ter so zelo učinkovita za vlaženje kože, vsebujejo pa tudi mnogo hranilnih snovi, ki jih koža potrebuje, da ostane gladka in prožna.
    Ker je maderoterapija naravna metoda za odpravo celulita, je zaželjeno, da je olje za maderoterapijo 100% naravno, brez gensko spremenjenih organizmov (ko je lahko sojino olje) in da je olje pridelano na naravni način. Zato priporočamo olje za maderoterapijo brez parafina, mineralnih, sintetičnih in parfumskih olj ter umetnih konzervansov.
  2. STRUKTURA OLJA ZA MADEROTERAPIJO
    Kakšna je struktura olja, je odvisno od česa je olje. Ponavadi je glavna sestavina določeno olje, ki se ga dopolnjuje z ostalimi olji. Izjema je 100 % olje iz določene sestavine. Ta olja so ponavadi kar nekaj krat dražja in se uporabljajo za manjše predele (npr. maderoterapijo obraza) ali za uživanje.
    Najbolj idealna je struktura olja, ki ni premastna in se lepo vpije v kožo. Ne sme se pa preveč vpit, ker je potem večja poraba olja in podaljšan čas maderoterapije, ker non stop nanašamo olje. 🙂 Če je olje premastno, pa moramo maderoterapijo izvajati malenkost močneje, saj nam zaradi olja preveč drsi po koži.
  3. SESTAVINE OLJA ZA MADEROTERAPIJO
    Ker je cilj maderoterapije odprava celulita, spodbujanje limfne drenaže in izboljšanje tonusa kože, je smiselno uporabljati olje, ki ima dodatne sestavine kot so eterično olje citrosov, rožmarina, brina,… Pozorni pa moremo biti na morebitne alergične reakcije.
  4. VONJ OLJA ZA MADEROTERAPIJO
    Vonj vpliva na dobro počutje in razpoloženje. Človekova občutljivost za vonj je približno 100.000 x večja od občutljivosti za okus.Različni vonji spodbujajo naš limbični sistem v možganih, ki je med drugim odgovoren tudi za izločanje hormonov in endorfinov, ki vplivajo na naše dobro počutje in občutek sreče.

 

 

Olje za maderoterapijo – perfectbody madero oil vsebuje mandljevo olje, ki je eno najpogosteje uporabljanih olj v kozmetičnih izdelkih, ker vsebuje veliko vitaminov A, B1, B2, B6 in E ter se uporablja za masažo vseh tipov kože. Mandljevo olje so uporabljali ga že v času pred našim štetjem in zaradi svoje učinkovitosti še dandanes velja za eno najbolj vsestranskih in pogosto uporabljanih vrst olja.

Zaradi načina pridelave perfectbody madero olja so v njem ohranjene vse koristne sestavine. Perfectbody madero olje je zaradi madlja bogato z mononasičenimi maščobnimi kislinami (oleinska in linolenska maščobna kislina), vitamini (E, A, B2, B1, F), kalijem in proteini.

 

Mandljevo olje pridobivajo iz plodov mandljevca iz semen mandlja semen mandlja. Mandlji so oreščki, ki so izredno bogati z nenasičenimi maščobami.  Mandelj je znan po svojem sladko-grenkem okusu.

 

Mandljevo olje kožo:

  • nahrani,
  • obnovi,
  • varuje,
  • mehča,
  • spodbuja delovanje in
  • jo ohranja zdravo.

 

Uporaba madero olja za maderoterapijo:

Nekaj kapljic olja nanesi na predel, kjer boš izvajala maderoterapijo in zmasiraj. Madero olje je idealno za masažo, ker se v kožo ne vpije prehitro.

 

Za nakup klikni tukaj – http://shop.maderoterapija.si/izdelek/olje-za-maderoterapijo/