Zakaj se po maderoterapiji pomladimo
Rezultat se skriva v Fasciji.
Voda predstavlja cca. 60 – 70 % telesne teže človeka. Pri otrocih je delež večji, s starostjo se zmanjšuje. Tako stranka po v povprečju po 40. letu pade pod 50 % telesne teže. Seveda je odvisno od načina življenja. Dejavniki za dehidracijo telesa so pomanjkanje aktivnosti, uživanje kave, alkohola, dolgotrajni stres, premalo spanja… Vsi ti dejavniki povzročajo pomanjkanje vode v telesu.
Kot vemo,  Fascijo . sestavljajo celice, ki nekaj povezujejo, pritrjujejo in podpirajo – vežejo.

Vezivno tkivo služi tudi kot začasno odlagališče toksinov (presnovnih ostankov, kislin in drugih telesu škodljivih snovi), nevtralizira kisline in vzdržuje kislinsko bazično ravnovesje, omogoča prenos snovi po telesu, opora različnim delom telesa, zaščita organov in hranjenje energijskih zalog.

Sem sodi več različnih skupin vezivnih tkiv, vsa so sestavljena iz celic fibroblastov, ki proizvajajo beljakovinsko molekulo kolagen in medceličnine v kateri so vezivna vlakna (kolagen, elastin).
Fascija je tudi velik rezervoar vode v telesu, ki pa se z staranjem prazni.
Zato s tehniko maderoterapije 3 v 1 intezivno vplivamo na segrevanje fastialnega tkiva, kar pomeni, da fascija čež čas po določenih število terapij postaja veliko bolj prožna in mehka, saj ponovno poveča zaloge vode v telesu.
To smo dokazali na zaporednih merjenjih s tehtnico TANITA, da se po 10. maderoterapijah procent vode v telesu dvigne od 5 do 10 % telesne teže človeka.
Posledica tega, pa je koža in telo videti bolj mladostno.