Kakšna je razlika med maderoterapijo in strojno maderoterapijo (različni aparati…) za preoblikovanje telesa?

Kakšna je razlika med maderoterapijo in strojno maderoterapijo (različni aparati…) za preoblikovanje telesa?

 

 

Beseda maderoterapija dejansko pomeni zdravljenje s pomočjo lesenega pripomočka (madero pomeni les in terapija pomeni zdravljenje). Ker pa je maderoterapija zelo širok pojem, kjer se leseni pripomočki uporabljajo za različne namene: preoblikovanja telesa, pomlajevanja obraza, masažo prsi, sprostitev telesa. Pri maderoterapiji za preoblikovanje telesa se uporabljajo različne tehnike in različni leseni pripomočki, s pomočjo katerih vplivamo na 4 glavne dejavnike problematike (limfni sistem, krvni sistem, vezivno in maščobno tkivo), odvisno od tega kakšen rezultat želimo doseči.

 

Različno oblikovani leseni pripomočki in znanje maderoterapevtke kako te pripomočke uporabiti – protokoli, omogočajo, da obdelamo vse plasti kože, od epidermisa, dermisa, podkožja do mišičnega tkiva, za različni namen (hujšanje – odprava maščobe, odprava celulita, pospešitev limfne drenaže ali izboljšanje tonusa kože) 
Z različni pripomočki pri maderoterapiji ustvarjamo različno silo na tkivo – kompresijsko in dekompresijsko silo, odvisno od problematike in kaj želimo doseči.

 

Z valjčki in lopatico ustvarjamo kompresijsko silo – pritisk na tkivo, skodelica pa ustvarja vakum in s tem dekompresijsko silo, dvig tkiva, zato gre za globinsko delovanje na nivojih, ki so s prsti ali valjčki težko dosegljivi.

Pri maderoterapiji takšno izmenično delovanje (kompresija in dekompresija) na tkivo spodbuja pospešeno delovanje telesa (krvna in limfna cirkulacija, izločanje maščobe, elastičnost fascije) in s tem dosežemo popolne rezultate – odpravo celulita, toksinov, manjši obseg ter bolj čvrsti tonus kože.

 

Zato se pri maderoterapiji s pomočjo lesenih pripomočkov čas tretmaja skrajša ter se lažje dosegajo boljši in hitrejši rezultati. Ob pravilni izvedbi maderoterapije je rezultat viden že po prvi maderoterapiji, preoblikovanje telesa pa je uspešno nekje med 5 in 15 tretmaji maderoterapije.
 Maderoterapija je zato primerna za vse ljudi: z lokaliziranimi maščobnimi oblogami, vsem tipom celulita (maščobni, fascijalni in vodeni), problemom zatekanja vode ter slabim tonusom kože.

Z MADEROTERAPIJO VPLIVAMO NA: pospešitev cirkulacije, pospešitev limfe, maščobno celico, medceličnino, vezivno tkivo – fascije, živčno tkivo, mišico, zunanji videz kože.

 

Odgovor na konkretno vprašanje – razlika med roll shape aparatom z maderoterapijo. Roll shape aparat uporablja samo en tip struženih valjčkov, s pomočjo katerega ustvarjamo kompresijsko silo. 
 V primerjavi z maderoterapijo je tako, kot, če bi celo maderoterapijo izvajali z enim valjčkom (prvim za segrevanje).

 

 

Za terapevtko je aparat seveda dosti boljši, je super za začetek, še posebej, če ima segrevanje tkiva, ne more pa nadomestit nadaljnih valjčkov in dekompresijske sile s pomočjo vakuma in lesene skodelice.

 

Zato je ročna maderoterapija dosti bolj uspešna in daje večje rezultate. (v kolikor terapevtka ima in zna uporabljati lesene pripomočke).