Kakšna je razlika med anticelulitno masažo in maderoterapijo?

Kakšna je razlika med anticelulitno masažo in maderoterapijo?

Anticelulitna masaža je masaža telesa z namenom odprave celulita. Anticelulitna masaža se izvaja s pomočjo olja in človeškega dotika. Pri anticelulitni masaži uporabljamo malo drugačne prijeme kot pri klasični ali drugi masaži, je bolj intenzivna in rahlo boleča na tistih mestih, kjer imamo celulit.

 

Maderoterapija je posebna tehnika masaže, ki se izvaja z različnimi lesenimi anatomsko oblikovanimi lesenimi pripomočki in oljem za namen:

  • preoblikovanja telesa,
  • pomlajevanja obraza,
  • masažo prsi,
  • sprostitev telesa.

Za maderoterapijo uporabljamo lesene pripomočke, ki vibrirajo energijo narave in nosijo energijo drevesa, energijo lesa.

Pri maderoterapiji za preoblikovanje telesa se uporabljajo različne tehnike, s pomočjo katerih vplivamo na 4 glavne dejavnike problematike (limfni sistem, krvni sistem, vezivno in maščobno tkivo), odvisno od tega kakšen rezultat želimo doseči.

Maderoterapija za preoblikovanje telesa je namenjena ljudem:

 

  1. z lokaliziranimi maščobnimi oblogami,
  2. vsem tipom celulita (maščobni, fascijalni in vodeni),
  3. problemom zatekanja vode ter
  4. slabim tonusom kože.

Poznamo več vrst maderoterapije za preoblikovanje telesa:

  • klasična maderoterapija
  • Brazilska vakum maderoterapija
  • Kombinacija (perfectmadero 3 v 1)

Za sprostitev in regeneracijo telesa z maderoterapijo pa poznamo še wellnes maderoterapijo in limfno madero drenažo.

Razlike med anticelulitno masažo in maderoterapijo:

  1. Namen
    Pri anticelulitni masaži je namen masaže odprava oz. izboljšanje videza celulita.
    Pri maderoterapiji  za preoblikovanje telesa pa lahko izvajamo več različnih protokolov z različnimi lesenimi pripomočki za različni namen (hujšanje – odprava maščobe, odprava celulita, pospešitev limfne drenaže ali izboljšanje tonusa kože).
  2. Izvajanje tretmaja
    Pri anticelulitni masaži za izvajanje tretmaja uporabljamo človeško roko in moč/energijo terapevta.
    Pri maderoterapiji za izvajanje tretmaja uporabljamo različne lesene pripomočke. Z različnimi lesenimi pripomočki in z različnimi tehnikami pri maderoterapiji, uspešno nadomeščamo drage aparature in ročne tehnike preoblikovanja telesa. Tako lahko z setom za maderoterapijo nadomestimo več različnih aparatur za preoblikovanje telesa (vakum, udarno kladivo, pressoterapijo, anticelulitno masažo…) in v enem tretmaju dosežemo aktivno delovanje ter viden rezultat.
  3. Delovanje
    Pri anticelulitni masaži s pomočjo roke izvajamo pritisk na tkivo in s tem dosežemo kompresijsko silo.
    Pri maderoterapiji uporabljamo različne vrste anatomsko oblikovanih lesenih pripomočkov, s pomočjo katerih obdelamo vse plasti kože, od epidermisa, dermisa, podkožja do mišičnega tkiva.
    Različni pripomočki ustvarjajo različno silo na tkivo, z valjčki in lopatico ustvarjamo kompresijsko silo – pritisk na tkivo, skodelica pa ustvarja vakum in s tem dekompresijsko silo, dvig tkiva, zato gre za globinsko delovanje na nivojih, ki so s prsti ali valjčki težko dosegljivi.
    Z lesenimi pripomočki je pritisk na tkivo enakomeren in po želji tudi globji.
    Z MADEROTERAPIJO VPLIVAMO NA:
  • pospešitev cirkulacije,
  • pospešitev limfe,
  • maščobno celico,
  • medceličnino,
  • vezivno tkivo – fascije,
  • živčno tkivo,
  • mišico,
  • zunanji videz kože.4. Rezultati
    Pri maderoterapiji takšno izmenično delovanje (kompresija in dekompresija) na tkivo spodbuja pospešeno delovanje telesa (krvna in limfna cirkulacija, izločanje maščobe, elastičnost fascije) in s tem dosežemo popolne rezultate – odpravo celulita, toksinov, manjši obseg ter bolj čvrsti tonus kože. Zato se pri maderoterapiji s pomočjo lesenih pripomočkov čas tretmaja skrajša ter se lažje dosegajo boljši in hitrejši rezultati. Ob pravilni izvedbi maderoterapije je rezultat viden že po prvi maderoterapiji, preoblikovanje telesa pa je uspešno nekje med 5 in 15 tretmaji maderoterapije.
    Prednost maderoterapije je tudi v tem, da se terapevt ne utrudi tako, kot pri anticelulitni masaži, saj se tretma izvaja z lesenimi pripomočki, zato je vsaka maderoterapija izvedena 100 %.
    Leseni valjčki so izdelani na ergonomičen in prijazen način, zaradi tega je izvajanje maderoterapije lažje.  Z lesenimi pripomočki prodremo globje in ustvarjamo konstanten enakomeren pritisk (boljši rezultat in razbremenitev terapevta).5. Uporaba lesa
    Učinek, ki ga ima les neposredno na koži, zagotavlja močno živčno in bioenergijsko stimulacijo, ki zagotavlja globoko in prijetno sprostitev, regeneracijo telesa. Maderoterapija tako deluje na telo kot celoto (fizično in psihično).
    Stik lesa s človekom sproži aktivno izmenjavo energije, ki zagotavlja globoko in prijetno sprostitev, regeneracijo telesa. Z maderoterapijo ustvarjamo čutno zaznavo med lesom in človeškim dotikom. Leseni pripomočki so različnih oblik, ki ustrezajo človeški anatomiji – različnim delom telesa.
    Leseni pripomočki so izdelani na ergonomičen način, zaradi tega je izvajanje maderoterapije lažje, zdravju prijazno in bolj produktivno.
    Izjemna kvaliteta in čvrstost lesa omogoča dolgotrajno uporabo lesenih pripomočkov za maderoterapijo.

 

 

 

Maja Mrevlje