POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA – MADEROTERAPIJA

Tukaj je povzetek najbolj pogostih vprašanj glede maderoterapije in preoblikovanja telesa s pomočjo lesenih pripomočkov.

Kaj je maderoterapija?

Maderoterapija je posebna tehnika masaže za odpravo celulita in preoblikovanja telesa s posebnimi anatomsko lesenimi pripomočki.

 

Kako deluje maderoterapija?

Z intenzivnim pritiskom z valjčki razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke, iz maščobne celice se sprosti maščoba, zmanjšuje pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Posledica je povečan dotok kisika in hranljivih snovi ter pospešeno limfna drenaža, zaradi česa se videz tkiva izboljša.

 

Od kod izvira maderoterapija z lesenimi pripomočki?

Terapija z lesenimi pripomočki temelji na starodavni orientalski tehniki lesne manipulacije, ki se izvaja že stoletja in izvira iz Vzhoda.

 

Koliko tretmajev maderoterapije je potrebno, da se začnejo kazati rezultati?

Po prvi maderoterapiji je že drugačen občutek, v primeru mehkega celulita, nog polnih vode pa zaradi limfne drenaže celo opazen rezultat. Pri izgubi obsega pa more telo izločiti oz. porabiti odveščno maščobo tako, da se rezultat opazi odvisno od stranke do stranke, pri nekaterih se vidi po 3. tretmaju, nekatere potrebujejo malce več. Za vidno spremembo je potrebno med 10 – 15 maderoterapij.

 

 

Koliko maderoterapij je potrebno za rezultat?

Koliko maderoterapij je potrebno za rezultat, je odvisno več dejavnikov:

 1. Kakšen rezultat želimo?
 2. Kakšna je vrsta celulita?
 3. Kakšno je zdrvstveno stanje (stres, hormonsko ravnovesje, ostali dejavniki, ki povzročajo celulit, povečanje teže)
 4. Koliko smo pripravljeni pomagati telesu (prehrana, gibanje, odprava stresa,…)?
 5. Kakšno je začetno stanje (stopnja celulita, starost,…)?
 6. Usposobljenost maderoterapetke. 🙂

Ali je maderoterapija boleča?

Ali je maderoterapija boleča, vpliva več dejavnikov: stopnje in vrste celulita, občutljivosti na bolečino, preteklo izvajanje anticelulitnih terapij. Maderoterapija je na začetku lahko malce neprijetna, lahko rečemo tudi boleča, odvisno od stopnje, vrste celulita, očutljivosti stranke. Madero terapevt terapijo prilagodi tako, da je masaža vseeno prijetna. Neprijeten občutek traja smo prvih par terapij, dokler se ne razbijejo maščobni skupki, pospeši limfna drenaža,… kasneje postane madero terapija prijetna.

Se pri maderoterapiji pojavijo modrice?

Pri madero terapiji se na začetku lahko pojavijo modrice, ki po nekaj dneh izginejo. Madero terapevt more masažo prilagoditi, da se modrice ne pojavijo.

 

Kako dolgo traja en tretma maderoterapije?

Kako dogo traja madero terapija je odvisno od predelov, ki jih tretiramo:

 • 30 min za predel noge, boki, zadnjica
 • 45 min za predel noge, boki, zadnjica, trebuh in ledvičke
 • 60 min za predel noge, boki, zadnjica, trebuh, ledvičke in roke

 

 

Kakšna je cena za maderoterapijo, kakšni so popusti na paket?

Ceno maderoterapije določa vsak perfect madero center sam. Priporočene minimalne cene maderoterapije so:

 • 30 eur za 30 min za predel noge, boki, zadnjica
 • 45 eur zza 45 min za predel noge, boki, zadnjica, trebuh in ledvičke
 • 50 eur za 60 min za predel noge, boki, zadnjica, trebuh, ledvičke in roke

 

 

Ali se je potrebno ob maderoterapiji držati kakšne diete?

Odvisno kaj želimo doseči, kakšen je način prehranjevanja pred madero terapijo. Vsekakor spodbujamo in zagovarjamo uživanje zdrave, lokalno predelane hrane in ne kratkotrajnih nizkokaloričnih diet. Madero terapevt vam bo ustrezno svetoval glede pravilne prehrane med terapijami in po njih.

 

Kontraindikacije pri maderoterapiji:

o Infekcijske bolezni
o Bolezni in okvare kože
o Vročinska stanja (povišana telesna temperatura)
o Akutna žilna in limfna vnetja, bolezni ven: krčne žile – varice (površinske in globoke), flebitis (vnetje ven), tromboza
o Sveže in odprte rane
o Splošna masaža nosečnic, epileptikov
o Poškodbe in ulkusi (sveže in odprt rane)
o Zlomi kosti
o Gangrena (sladkorni bolniki)
o Glivična obolenja
o Težje psihične motnje (manična depresivna motnja, shizofrenija)
o Bolezni, pri katerih je potrebna operacija in postoperativna stanja
o Srčna obolenja (popuščanja srčne zaklopke, by pass, ipd.)
o Onkološko stanje
o Težja mentalna stanja: duševne motnje, alkoholiziranost stranke ali vpliv drugih sredstev, ki vplivajo na psihofizično počutje osebe

o tromboza

o nosečnost

 

Vsa stanja, kjer ne smemo izvajati masaže, tam tudi ne smemo izvajati maderoterapije. Maderoterapevt se mora pred začetkom maderoterapije obvezno prepričati o zdravstvenem stanju stranke ali se lahko varno izvaja maderoterapija.

 

 

Pogojne kontraindikacije maderoterapije:

Izvajamo jo lahko v posebnih okoliščinah, če so izpolnjeni nekateri pogoji in je terapevt vešč ter usposobljen za delo s tovrstnimi težavami.

 • neurejen diabetes,
 • pred in postoperativna stanja,
 • hormonsko neravnovesje,
 • modrice,
 • prvi dnevi menstrualnega cikla,
 • dojenje (vsaj prve 4 mesece, idealno je do prve menstruacije),
 • krčne žile,
 • dosti popokanih kapilar.

 

 

Katere probleme rešujemo z maderoterapijo?

 • odpravo celulita
 • odpravo toksinov iz telesa
 • preoblikovanje telesa
 • odpravo maščobe
 • zmanjšanje obsega
 • lepši tonus kože
 • za oblikovanje in dvigovanje zadnjice

 

Na kakšen drug način je maderoterapija koristna za zdravje?

Lesna terapija sprošča um in telo, da zmanjša mentalno in fizično napetost. Prav tako spodbuja organe in spodbuja kroženje krvi in ​​limfno drenažo.

Zakaj eni uporabljajo drugačne lesene pripomočke pri maderoterapiji?

Na začeku so pri madero terapiji uporabljali osnovne in doma narejene lesene pripomočke ampak skozi čas in skozi različne študije terapevtov in profesionalcev se je razvil nov dizajn. Danes obstaja dosti  različnih lesenih pripomočkov izdelanih iz določenega lesa in z oblikami, ki ustrezajo človeški anatomiji in se uporabljajo za različne namene. Glavni elementi pa so povsod enaki.

 

Od česa je odvisno kakšen valjček uporabimo?

Potrebno je upoštevati pravilno zaporedje valjčkov, kateri valček uporabimo pa je odvisno od problematike. Madero terapevt pozna delovanje posameznega valjčka in ga zna uporabiti glede na problematiko.

 

Koliko maderoterapij je potrebno za rezultat?

Ker celulit nismo dobili čez noč, ne moremo pričakovati čudeža po eni maderoterapiji, čeprav se takoj občuti razlika. Prvo je potrebno definirati kakšen rezultat se pričakuje, kaj je zadovoljiv rezultat. Potem je potrebno pogledati vzroke za nastanek celulita ali povečane teže. Po pregledu se ugotovi kakšna je stopnja in vrsta celulita in procent maščobe, po posvetu pa kaj bi lahko spremenili za dolgotrajni rezultat. Po prvi terapiji vidimo kakšna je občutljivost na masažo in šele nato lahko približno ocenimo koliko maderoterapij  bi potrebovali za željeni rezultat. V povprečju je to med 10. in 15. maderoterapijami, če ni kakšnih hormonskih neravnovesij.

 

 

Ali se z maderoterapijo shujša?

Z maderoterapijo vplivamo na razbijanje in izločanje maščobe tako, da se pozna na obsegu, bolj kot po kilogramih. Ker spodbujamo stranke k povečani fizični aktivnosti, se lahko pridobi mišična masa in posledično več kilogramov, oblika telesa pa je bolj privlačna. Zato se ne omejujemo na kilograme ampak na izgled in počutje. Strankam svetujemo naj si oblečejo t.i. motivacijsko oblačilo po katerem merijo koliko obsega so izgubile. 

 

 

Ali lahko dosežem rezultatbrez hujšanja in vadbe?

Odvisno kakšen rezultat bi  radi dosegli in kakšno je stanje celulita, kilogramov kaj so vzroki celulita in kakšen je način življenja.

 

Ali se za vedno znebim celulita?

Z maderoterapijo izboljšujemo trenutno stanje, ne odpravljamo pa vzrokov zakaj je nastal celulit. Če odpravimo vse vzroke, ki so povzročali celulit, imamo zdrav način življenja, je stanje brez pomarančne kože

 

 

Kdaj je najboljši čas za obisk maderoterapije, če se želim pred morjem znebiti celulita?

Seveda je rezultat odvisen od stopnje in vrste celulita. Tako kot celulit ni nastal v enem mesecu, se ga tudi znebiti takoj. Lahko pa izboljšamo videz kože, razjasnimo vzroke zakaj je nastal in naredimo načrt za odpravo celulita za naprej. Ker se pri približno 4 maderoterapiji stanje poslabša, (celulit pride na površje) je najboljši čas (odvisno od terapije) kakšna dva, tri mesece prej. Zadnji mesec k maderoterapiji vključimo tudi kozmetične preparate, ki naredijo lepši videz kože.

 

Kako pogosto lahko imam maderoterapijo?

Najbolj idealno je, da imamo med terapijami dvo ali trodnevno pauzo, da se odpadle snovi izločijo iz telesa. Se pravi, da izvajamo maderoterapijo na dva ali tri dni.

 

 

Ali morem imeti po določenem število maderoterapij pauzo?

Ker je maderoterapija naravna metoda, masaža z lesenimi pripomočki, ki lajša številne tegobe, se lahko izvaja brez premora, po želji stranke. V bistvu se priporočajo redne vzdrževalne terapije.

 

Koliko časa traja tretma maderoterapije?

Čas je odvisen od želje stranke in predelov, ki se jih želi preoblikovati. Maderoterapija traja od 30 do 60 min, odvisno od predelov, ki jih tretiramo.

 

 

Katere predele se lahko tretira z maderoterapijo?

Z maderoterapijo se lahko tretira celo telo, tudi obraz.

 

 

Zakaj morem pri maderoterapiji piti več vode?

Med maderoterapijamo moramo popiti več vode kot običajno, saj pospešimo limfni sestem in odpravljamo maščobo, ki se mora izločiti iz telesa. Preberi več:

http://www.maderoterapija.si/2019/06/04/koliko-vode-moram-popiti-med-tretmaji-maderoterapije/

 

 

Kakšna je razlika med anticelulitno masažo in maderoterapijo?

Razlika med klasično anticelulitno masažo je v tem, da pri madero terapiji uporabljamo lesene pripomočke, s katerimi je pritisk na tkivo enakomeren in po želji tudi globji. S pomočjo lesenih pripomočkovje čas masaže skrajša ter lažje se dosegajo boljši rezultati. Prednost je tudi, da se terapevt ne utridi tako, kot pri klasični anticelulitni masaži, zato je vsaka maderoterapija izvedena 100 %.

 

 

Kakšni so stranski učinki primaderoterapiji?

Po prvih nekaj maderoterapijah se lahko pojavi kakšna modrica in malo bolj občutljivo tkivo na mestih izvajanja terapije.

 

 

Komu se priporoča maderoterapija?

Maderoterapija se priporoča vsaki, ki bi rada odpravila celulit in toksine iz telesa, preoblikovala telo in dosegla lepši tonus kože ter oblikovanjo in privzdignjeno zadnjico.

 

 

Kako se maderoterapijo kombinira z drugimi terapijami za preoblikovanje telesa?

Maderoterapija se lahko kombinira z drugimi terapijami za preoblikovanje telesa. Ker maderoterapija deluje globinsko, od znotraj navzven, razni kozmetični produkti pa razno obratno je idealna kombinacija za hitrejše in boljše razultate.

Ker maderoterapija pospešuje prekrvavitev, kozmetični produkti lažje prodrejo v globino, je smiselno , maderoterapijo opraviti najprej, nato nanesti ustrezen produkt. Pri produktu s termičnim učinkom (ki dodatno pospešuje prekrvavitev) pazimo, da prilagodimo moč maderoterapije.

Idealni je, da je maderoterapija kot samostojna terapija, ostale terapije za preoblikovanje telesa pa se opravijo drug dan. Pri tem je potrebno upoštevati tudi, da telo potrebuje čas za regeneracijo in čas, da se izločijo vsi toksini, odpadle snovi iz telesa. Zato je smiselno, da se na začetku izvaja več limfne drenaže in kasneje pospešitev zmanjšanja maščobne celice. Seveda pa je vse odvisno od vrste celulita in zdavstvenega stanja.

Maderoterapija in ostale metode za preoblikovanje telesa se lahko izvajajo tudi na isti dan, če se maderoterapija prilagodi. (moč maderoterapije in prilagoditev glede na to katero terapijo smo izvajali).

Več informacij prejmejo naše perfect tečajnice na tečaju maderoterapije:

http://www.maderoterapija.si/tecaj-maderoterapije/

 

Več informacij o maderoterapiji:

http://www.maderoterapija.si/madero-terapija/

 

Imaš vprašanje glede maderoterapije? Piši nam na info@maderoterapija.si.