X BODY VADBA V PERFECT MADERO CENTRU

BOLJŠE. HITREJE. MOČNEJE.

X Body – nova, revolucionarna vadba. Učinek vadbe s pomočjo X Bodya je mnogo več od povečanja in izgradnje mišične mase. X Body EMS vadba je najnovejši dosežek EMS tehnologije in nudi hiter in varen način vadbe, ki v 20 minutnem treningu omogoča porabo tudi do 4000 kcal.
Pri X Body EMS vadbi uporabljamo kombinacijo hotenega mišičnega krčenja (navadna vadba) s sočasno z uporabo električne stimulacije, zato je rezultat hitro opazen in učinkovit.

Ta kombinacija X Body EMS vadbe z izvajanjem naravnih gibov, prinaša zelo učinkovite rezultate. Vaš osebni trener lahko nadzoruje vsako mišično skupino in prilagaja intenzivnost vadbe, glede na vaše individualne cilje. Zato boste z X Body EMS vadbo dosegli viden uspeh v zelo kratkem času.

X Body EMS vadba se lahko uporablja kot samostojna vadba, v estetiki ali za rehabilitacijo poškodovanih mišic.

Za brezplačno testno X Body EMS vadbo lahko pokličete na telefonsko številko 031 760 280 ali pišite na naslov: info@perfectbody.si.

Prednost X Body vadbe je v individualnem treningu, kjer se moč in intenziteta vadbe prilagajata posamezniku.
Poraba kalorij pri X Body vadbi:
  • 500 kcal – v roku do 6 ur po treningu
  • 1200 kcal – v roku do 24 ur po treningu
  • do 4000 kcal – v roku do 48 ur po treningu

Kaj sploh pomeni EMS tehnologija?

EMS je kratica za Elektro Mišično Stimulacijo. Gre za napravo, katere korenine segajo v povsem zdravstveno področje, kjer so napravo uporabljali pri rehabilitaciji in pacientih, za katere je bilo za preživetje, vključitev v normalno življenje bistveno hitro pridobivanje na mišični moči in vzdržljivosti. Mišična vzdržljivost, mišična moč, mišična odzivnost in definicija. Tehnologija elektro mišične stimulacije posnema povsem naravno aktivacijo in prenos informacije v centralni živčni sistem preko električnega impulza, ki mišici sporoči, da se krči. Tako v 20-minutah treninga z osebnim trenerjem preko vnaprej pripravljenega programa (oblikovanega na podlagi vaših ciljev) dosežete do 150-krat več mišičnih kontrakcij kot pri običajnem treningu.

Prednosti X Body vadbe:

  • razvoj maksimalne moči
  • razvoj in krepitev trebušnih mišic (six pack)
  • povečanje vzdržljivosti
  • rast mišic in povečanje mišične mase
  • ravnavanje mišičnega ravnotežja
  • povečanje učinkovitosti treninga
  • izboljšana telesna drža
  • krepitev kardiovaskularnega sistema in cirkulacije
  • izguba odvečnih kilogramov
  • izboljšanje metabolizma
  • učvrstitev kože in tkiva
  • zmanjšanje celulita

Kaj pravi Nina o EMS X Body vadbi:

“Iz radovednosti sem šla na brezplačno predstavitev X-body oz. EMS vadbo in si najprej mislila, da je to spet neka marketinška fora, kjer obljubljajo hitre rezultate, na koncu pa daš kup denarja za nič.

Zaradi zdravstvenih težav ne morem početi karkoli, to pa mi je postalo všeč in sem rekla, pa probajmo. Želela sem preoblikovati telo in moram reči, da sem več kot navdušena. Za mano je ca. 12 treningov in rezultati so neverjetni. Počutim se super, X-body obiskujem 1x tedensko, pa vseeno dosegam osupljive rezultate, tudi moje zdravstveno stanje se je izboljšalo.

Najbolj všeč mi je, da ze 1 obisk tedensko zadostuje za napredek in ne rabim viseti na fitnesu 5x na teden, kar mi prej nikakor ni ustrezalo, pa se rezultati niso bili primerljivi, tako pa zdaj vseeno veliko naredim za svoje telo, hkrati pa mi ostane čas se za kaj drugega. Vadba je prilagojena individualno in s trenerjem se sproti usklajujeva, glede na moje želje in počutje, zato je zame to optimalna vadba.
X-body lahko res iskreno priporočim vsem, ki nimajo veliko časa, hkrati pa bi radi poskrbeli za svoje dobro počutje in redno vadbo.”

NINA KOKOL

 

BREZPLAČNA TESTNA vadba

Kaj zajema X Body vadba?

  • Posvet na podlagi vaših ciljev
  • Individualna vadba z osebnim trenerjem
  • Prilagojena športna oblačila za trening
  • Izposojo brisače
  • kava
  • proteinski napitek po vadbi

 

 

 

Za brezplačno testno X Body vadbo lahko pokličete na telefonsko številko 031 445 802 ali pišite na naslov: info@perfectbody.si.

Možen nakup na obroke. Vsem imetnikom kartice Diners Club in American Express omogočamo obročno plačevanje do 12 obrokov brez obresti, ne glede na znesek nakupa.

Spremljajte nas na Facebooku

Zgodovina EMS

Leta 1902 je francoski raziskovalec izumil stimulacijsko napravo, ki jo je uspešno uporabil za zdravljenje mišične atrofije/paralize.
Več raziskav je sledilo 70 let kasneje, ko sta ruska znanstvenika Kotz in Chwilon dokazala izjemne rezultate mišične stimulacije na ljudeh. Njuni poizkusi so pokazali 30-40% odstotno povečanje mišične moči z minimalnimi fiziološkimi in mentalnimi napori v kratkem časovnem obdobju. V tistem času se je EMS v glavnem uporabljal za terapijo in zdravljenje mišične artrofije in mišičnega neravnovesja ter v vrhunskem športu za izboljšanje rezultatov.
Mišice so sestavljene iz mišičnih celic – vlaken, ta pa glede na hitrost krčenja razdelimo na hitra in počasna. Počasno krčenje vlaken poskrbi za večjo vzdržljivost, hitro krčenje vlaken pa moč in velikost.
Če želimo, da se mišica skrči, jo moramo nujno stimulirati z električnimi dražljaji. Ti so lahko notranji-hoteni dražljaji (nastajajo v telesu) ali zunanji-nehoteni dražljaji (npr. EMS elektro mišična stimulacija).
V današnjih dneh je trening z elektro mišično stimulacijo (EMS) popularna in dokazana trening metoda, katere priljubljenost narašča po vsem svetu.

X Body EMS vadba

X Body EMS vadba je vadba brez uteži, ki krči mišice s pomočjo tehnologije EMS (elektro mišične stimulacije). Električni pulzi mišice spodbujajo k naravnemu krčenju, identičnemu tistemu, ki ga dosežemo s povsem običajno fizično aktivnostjo, kot je tek, fitnes, aerobika in druge vadbe.

 

X Body EMS vadba

X Body vadba povzroči večjo mišično moč in vzdržljivost in je odlična vadba pri preoblikovanju telesa, saj ima neverjeten učinek pri porabi maščob v telesu, pospeši presnovni proces in ne obremenjuje sklepov.
X Body EMS vadba se lahko uporablja kot samostojna vadba, v estetiki ali za rehabilitacijo poškodovanih mišic.
V primerjavi s hotenim krčenjem mišic lahko električna stimulacija maksimalno aktivira mišice in privede k močnejšemu krčenju mišic, kot ga dosežemo pri hotenem nadzoru. Poleg tega se maksimalna kontrakcija mišic, ki jo dosežemo s pomočjo električne stimulacije, obdrži dosti dlje kot pri hotenem naprezanju in jo lahko tudi ponavljamo.

Prednosti X Body EMS vadbe:

  1. Pri X Body EMS vadbi uporabljamo kombinacijo hotenega mišičnega krčenja (navadna vadba) s sočasno z uporabo električne stimulacije, zato je rezultat hitro opazen in učinkovit.
  2. Prednost X Body EMS vadbe je v tem, da lahko z njeno pomočjo bolj selektivno delamo na mišični skupini oziroma učinkujemo na točno določeno mišico, ki jo želimo razviti. X Body vadba nam omogoča, da lahko z njo dopolnimo svoj trening in pripomoremo k njegovi večji učinkovitosti na popolnoma varen način. Počasno krčenje mišičnih vlaken poskrbi za večjo vzdržljivost, hitro krčenje vlaken pa za moč in velikost mišice.
  3. Aktivacija hitrih vlaken že pri nizki intenzivnosti treninga
  4. Pri običajnem treningu pri nizki intenzivnosti treniramo le počasna vlakna, pri X Body EMS vadbi pa s ciljano frekvenco signalov že pri nizki intenzivnosti vzburjamo tudi že hitra vlakna; s povečanjem intenzivnosti na aparatu se odločamo le še, kako globoko v mišico gremo z razvijanjem željene sposobnosti hitrih vlaken.
  5. Intenzivnost mišičnega dela pri eksplozivnih obremenitvah visoke intenzivnosti pri običajnem treningu pade že po 0,5 sekunde na 80%, po 4 sekundah pa že na 50% moči. Intenzivnost mišičnega dela se z izvajanjem vadbe z X Body EMS lahko cele 4 sekunde drži tudi pri visoki intenzivnost mišice na 100 %.
  6. X Body EMS vadba se torej lahko uporablja za povečevanje moči posameznih mišic, zlasti pri športnikih. Pri oslabelih mišicah z X Body EMS vadbo dosežemo učinkovite in smiselne gibe okončin. X Body EMS vadba se uporablja tudi za krepitev in oblikovanje telesa, ogrevanje mišic ter za masažo in sprostitev.
  7. X Body vadba tako kljub električnim impulzom predstavlja naravno pot, ki okrepi celotni mišični sistem telesa, tudi globoke mišice, ki jih z običajnim treningom težko dosežemo. Nastavitev elektrod direktno na kožo nad mišico omogoča, da dosežemo selektivno stopnjevanje zunanjih električnih dražljajev, medtem pa pod nadzorom osebnega trenerja izvajate povsem naravne gibe.
Ta kombinacija X Body vadbe z izvajanjem naravnih gibov, prinaša zelo učinkovite rezultate. Vaš osebni trener lahko nadzoruje vsako mišično skupino in prilagaja intenzivnost vadbe, glede na vaše individualne cilje. Zato boste z X Body vadbo dosegli viden uspeh v zelo kratkem času.
Poraba kalorij pri X Body vadbi:
  • 500 kcal – v roku do 6 ur po treningu
  • 1200 kcal – v roku do 24 ur po treningu
  • do 4000 kcal – v roku do 48 ur po treningu
Rezultati X Body EMS vadbe so torej povsem očitni in vidni na vseh nivojih.
Rezultat X Body EMS vadbe je znižanje telesne teže, zmanjšanje maščob in hitrejša presnova, povečan tonus mišič in boljše počutje.
Kaj zajema X Body vadba?
  • posvet na podlagi vaših ciljev
  • individualna vadba z osebnim trenerjem
  • prilagojena športna oblačila za trening
  • proteinski napitek po vadbi
  • izposojo brisače
  • izposojo knjig iz perfect knjižnice
Zato, ker je hitrost in moč treninga z X Body vadbo tako intenzivna, traja vadba samo 20 min 2 x tedensko, ker telo potrebuje primerno okrevanje. Če vadite prepogosto povzročite pretreniranost telesa, ki ne prinaša boljših rezultatov. Pretreniranost se pojavi, ko telesu ni omogočena popolna obnovitev od zadnjega treninga pred naslednjim treningom.
Kontraindikacije X Body EMS vadbe:
  • Srčni spodbujevalnik;
  • Nosečnost;
  • Hude cirkulacijske motnje
  • Krvni strdki v ožilnem sistemu
  • Hernija abdominalne stene
  • Tuberkuloza;
  • Rakave bolezni;
  • Arterioskleroza v poznejši fazah;
  • Kronični diabetes;
  • Hude nevrološke bolezni (epilepsija, multipla skleroza);
  • Vročina, akutno bakterijska ali virozna infekcija;
  • Krvavitve (hematomi & hemofilija)
Posebnost X Bodt vadbe je tako stimulacija celotnega mišičnega sistema v telesu, le to pa prinese hitre rezultate v krajšem času, brez tveganja za mišično neravnovesje in unilateralen stres, ki se pogosto pojavlja pri običajnih fitnes treningih.
Zakaj X Body vadba?
  1. Fitnes in šport: Razvije se maksimalna moč in je optimalen za razvoj in krepitev mišic.
  2. Zdravje in rehabilitacija: Izboljšana telesna drža, odpravljanje bolečin v križu ter krepitev kardiovaskularnega sistema.
  3. Lepota in zdravje: Izguba odvečnih kilogramov, izboljšanje metabolizma ter učvrstitev kože in tkiva.
Za brezplačno testno X Body vadbo lahko pokličete na telefonsko številko 031 445 802 ali pišite na naslov: info@maderoterapija.si.
Možen nakup na obroke. Vsem imetnikom kartice Diners Club in American Express omogočamo obročno plačevanje do 12 obrokov brez obresti, ne glede na znesek nakupa.
CENA VADBE X BODY
1 OBISK ENE OSEBE JE 35 eur
10 0BISKOV ENE OSEBE JE 300 eur
1 OBISK DVE OSEBI JE 50 eur
10 OBISKOV DVEH OSEB JE 450 eur