brazilska_limfna_drenaža


 BRAZILSKA LIMFNA DRENAŽA

Brazilska limfna drenaža je znana in svetovno priznana z razlogom, saj je učinek masaže neverjetno učinkovit. Gre v osnovi za klasično limfno drenažo, vendar so pri tej tehniki gibi veliko bolj intenzivni in hitrejši

Takojšnji učinek pred in po masaži je preprosto impresiven. Ta oblika masaže je izjemno učinkovita pri stimulaciji limfnih tekočin, podpori imunskemu sistemu ter naravnem oblikovanju telesa brez kakršnihkoli pripomočkov.

Brazilska limfna drenaža je odlična izbira za tiste, ki želijo odpraviti zastajanje vode. Masaža raztaplja edeme in zadrževanje vode v tkivih, spodbuja pretok limfe in razstruplja telo.

Gre za intenzivno tehniko dreniranja limfnih tekočin. Masaža traja več kot 90 minut in je za terapevta tudi zelo naporna. Cene tretmajev po svetu se gibljejo tudi okoli 400 EUR.

Metoda brazilske limfne drenaže je avtorstvo Renate Franca.

Brazilska limfna drenaža:

  • oblikuje predele telesa,
  • zmanjšuje obseg,
  • pospešuje presnovne procese,
  • odstranjuje odvečno vodo v tkivih in
  • takoj vidno izboljša videz telesa.

Ta tehnika prinaša tudi dobro počutje za dušo, saj se stranka po tretmaju počuti osveženo. Koža postane bolj gladka, oteklina in zastajanje vode se aktivno zmanjšata. Rezultati so takoj vidni. Redna uporaba lahko zmanjša celulit ter prepreči ali zmanjša limfedem in lipedem. Limfni sistem se aktivno izboljšuje.

Trajanje rezultata je odvisno od redne uporabe. Če želite, da so rezultati trajni, je priporočljivo redno obiskovati salone. Učinek zmanjšanja obsega traja približno tri do štiri dni. Prehrana z nizko vsebnostjo soli (doma pripravljena neprocesirana hrana) in pitje 30 % več vode lahko podaljša učinek, medtem ko alkohol spodbuja ponovno skladiščenje toksinov in vode.

Brazilska Limfna Drenaža

 

KAKO PA JO LAHKO KOMBINIRAM Z MADEROTERAPIJO?

Brazilska limfna drenaža je zelo učinkovita pri izločanju vode iz telesa in odpravljanju toksinov, vendar se limfni sistem sčasoma lahko ponovno napolni z vodo. Zato je odlična kombinacija z maderoterapijo, ki se izvaja z različno oblikovanimi valjčki. Pri maderoterapiji je pomembno, da se zavedamo, da je tehnika odvisna od problematike tkiva in vrste celulita (vodeni celulit, celulit zaradi spremembe fascije in maščobni celulit). Osnovni namen je spodbujanje realnega segrevanja tkiva, na primer na vratnem predelu, s čimer sprožimo v telesu aktivacijo detoksikacije in mikrocirkulacije. Maderoterapija deluje tudi na fascialna tkiva, saj je fascia zaradi razmerja med kolagenskimi in elastanskimi vlakni pri temperaturnih spremembah do določene mere tudi plastična, kar pomeni, da je sposobna se preoblikovati.

Pomemben podatek je tudi, da je fascija največji rezervoar vode v telesu, in skozi življenje se telo dehidrira. To se zgodi, kadar v telo ne vnašamo dovolj tekočin, zato telo črpa vodo iz fascije in mišic. Fascija se zaradi tega časa zlepi in voda v tem primeru ne more več vstopiti v vezivna tkiva.

Z maderoterapijo, katere namen je segrevati fascijo, se ponovno napolni z tekočino in tako postane ponovno hidrirana.

Razlika med brazilsko limfno drenažo in maderoterapijo je v tem, da je maderoterapija trajna metoda za odpravo celulita.

Po naših statistikah se je celulit strankam vrnil v enem letu za 30 %.

 

Zaključek je, da je brazilska limfna drenaža odlična v kombinaciji z maderoterapijo. Pomembno je upoštevati, da je vsaka stranka individualna in da se po prvem svetovanju prilagodi terapija in način izvajanja glede na njene potrebe, telo, problematiko in cilje.

Ročna brazilska limfna drenaža je v kombinaciji z maderoterapijo smiselna po maderoterapiji, saj pomaga pospešiti odstranjevanje toksinov iz telesa, ki smo jih iz fascije sprostili v limfni obtok.