Koliko časa je idealno da mine med eno in drugo maderoterapijo?

Koliko časa je idealno da mine med eno in drugo maderoterapijo?  

Zakaj v splošnem priporočilu rečemo, da je najboljše izvajati maderoterapijo na vsake dva oz. vsake tri dni?

Kot prvo je potrebno vedeti za kakšen namen se izvaja maderoterapija in na kakšnem področju.

Kot prvo poznamo več vrst maderoterapije in sicer:

  1. maderoterapija za preoblikovanje telesa
  2. maderoterapija za pomlajevanje obraza
  3. maderoterapija za namen športne masaže
  4. maderoterapija za prsi

Če govorimo o maderoterapiji za preoblikovanje telesa, poznamo več različnih namenov:

  • odprava maščobe na določenem predelu
  • odprava celulita
  • preoblikovanje celotnega telesa
  • dvig zadnjice
  • izboljšan tonus kože
  • pospešitev limfne drenaže in občutka zatečenih nog

Ko poznamo namen, je potrebno opraviti posvet, ki terapevtki prikaže približno sliko stanja telesa pred terapijo, morebitne kontraidikacije oz. znake, da maderoterapija ni primerna. Pomembno je vedeti kako deluje telo pred začetkom izvajanja maderoterapij.

Čas med eno in drugo maderoterapijo je odvisen od več dejavnikov (koliko energije imate, kakšen je spanec, regeneracija telesa, kakšna je prehrana (toksini), kako je delujoč limfni sistem, hormonsko stanje, fizična aktivnost, stres,…).

Če je namen odprava celulita in preoblikovanje telesa, telo lahko po maderoterapiji reagira tako, da smo utrujeni, rabimo več spanja, ker se je začel razstrupljanja telesa. Če telo že na splošno ni v dobri kondiciji (starost, hormonsko neravnovesje, stres, polno toksinov…), slaba fizična pripravljenost, obremenjevanje telesa z napačno hrano, ki povzroča dodatno delo telesu, ni vnosa vode… je potrebno prilagoditi izvajanje maderoterapije in dati telesu čas, da se regenerira, izloči toksine. Nujno potrebno je zavedanje stranke, da je njena odgovornost, da telesa v tem času dodatno ne obremenjuje z nepravilno prehrano, pretirano fizično aktivnostjo, drugim prevelikim stresom za telo,…

Zato je potrebno pred začetkom maderoterapije izvesti posvet, pregled in testno maderoterapijo, kjer bo perfect madero terapevtka lažje ocenila razmak med termini.

Testna maderoterapija nam pove kako telo reagira takoj po maderoterapiji (rdečica, zmanjšanje predela – preoblikovanje), kasneje pa nam stranka pove več o njenem počutju po maderoterapiji.

Ponavadi splošno priporočilo, da se izvaja maderoterapija vsak drugi oz. tretji dan (če je telo v dobri formi).
Zato priporočamo individualno obravnavo, kjer se upoštevajo vsi dejavniki in se prilagodi časovno kako se bo delalo maderoterapijo, na katerih predelih,…

Vse skupaj predstavlja celoto – popolnost in to je perfect body metoda maderoterapije, ki upošteva stranko kot celoto in se vse skupaj prilagodi individualno njej.

Koliko terapij in kakšna minutaža je spet odvisna od začetnega stanja, vseh dejavnikov in odziv telesa po prvi maderoterapiji. Po testni maderoterapiji in posvetu, pregledu lažje napovemo približno št. maderoterapij.

Pomembo je tudi to  kakšen rezultat si želite in kako boste pomagali telesu pri tem procesu.

Najmanjše priporočljivo število tretmajev je 10, v povprečju pa imajo stranke od 8 – 16.

 

Ali lahko imamo maderoterapijo vsak dan?

Maderoterapijo lahko imamo vsak dan, je pa odvisno od namena zakaj imamo maderoterapijo, na katerem področju in koliko časa. Maderoterapija se lahko prilagodi, tako da se jo lahko izvaja vsak dan v kolikor je prijagojena za namen in stranki glede na njen odziv telesa.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo.

Naročilo na brezplačni testni pregled in posvet v madero centru  v Mariboru na 031 445 802 ali na info@maderoterapija.si. Vse perfect madero centre si lahko ogledate na:

Centri