Kako deluje madero terapija?

Kako deluje madero terapija za odpravo celulita in preoblikovanje telesa, ki je posebna masaža, ki s pomočjo lesenih pripomočkov – valjčkov:

Z valjanjem pri madero terapiji pospešujemo mikrocirkulacijo, tekočina, ki je ujeta v medceličnem prostoru se sprosti.

S pospešitvijo limfnega sistema se pri madero terapiji poveča izločanje odpadnih snovi iz telesa.

Z intenzivnim pritiskom pri madero terapiji z valjčki razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke, iz maščobne celice se sprosti maščoba, zmanjšuje pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Posledica madero terapije je povečan dotok kisika in hranljivih snovi, zaradi česa se videz tkiva izboljša.

Vezivno tkivo – fascija se z madero terapijo in raztezanjem postane bolj  mehka, kar jo naredi bolj prožno in prilagodljivo, videz pomarančne kože se izboljša.

madero terapija za odpravo celulita

madero terapija za odpravo celulita

Bistvo anticelulitne terapije – madero terapije je stimulacija limfne drenaže, ki je prvi in osnovni korak pri odpravi celulita.

S stimulacijo limfe pri madero terapiji nastane zraven estetske rešitve problema tudi detoksikacija in relaksacija celega telesa, zmanjšuje se obseg, poveča se prekrvavitev, metabolizem, izločajo se toksini in celulit izginja, koža pa je bolj napeta.

 

KATERE PROBLEME REŠUJEMO Z MADERO TERAPIJO?

  • odpravo celulita
  • odpravo toksinov iz telesa
  • preoblikovanje telesa
  • odpravo maščobe
  • zmanjšanje obsega
  • lepši tonus kože
  • za oblikovanje in dvigovanje zadnjice

 

Vpliv madero terapije na telo:

  • Vpliv madero terapije na kožo

Madero terapija stimulira žleze lojnice in tako pospešuje nastajanje loja, s katerim se izboljša stanje kože, njen relief in barva. Povečana prekrvavitev prinese dodatna hranila v tretirano področje in na tak način izboljša njeno stanje.

  • Vpliv madero terapije na vezivna tkiva

Madero terapija zmanjšuje maščobne kapljice, ki se nahajajo pod kožo, in zato je koža po

masaži videti bolj gladka. Z madero terepijo se zmehčaja vezivno tkivo –  fascija, kar jo naredi bolj prožno in prilagodljivo, videz celulita se zmanjša.

  • Vpliv madero terapije na limfni sistem

Masaža zmanjša bolezensko stanje, ki nastane zaradi nenormalnega nabiranja medcelične

tekočine zaradi motenj v limfnem obtoku. Z masažo odplavljamo stranske produkte

metabolizma in bakterij, ki se nabirajo tudi v medceličnini. Vpliva tudi na imunski sistem

človeka s povečanjem aktivnosti celic naravnih ubijalk.

  • Vpliv madero terapije na prebavila

Madero terapija pospešuje nastajanje peristaltične aktivnosti v debelem črevesu in tako odpravlja

napihnjenost v črevesju. Matero terapija je učinkovita tudi pri zaprtju, če si masažni gibi sledijo pretoku normalne peristaltike (v smeri urinega kazalca).

  • Vpliv madero terapije na sečila

MMadero terapija, zlasti na predelu trebuha, povečuje izločanje seča z aktivacijo kapilar in blagodejnim učinkom na limfatični pretok. Pripomore k odstranjevanju dušika, anorganskega fosforja in natrijevega klorida. Dokazano je, da je raven teh snovi v urinu po masaži povečana.

  • Vpliv madero terapije na mišični sistem

S pomočjo lesenih pripomočkov pospešeno odstranjujemo stranske produkte metabolizma (mlečna kislina – laktat), kar še dodatno izboljša mišično stanje in zmanjša mišične bolečine, ki se ponavadi pojavljajo po vadbi.

Za več informacij o maderoterapiji, madero centrihali o organizaciji tečaja, pokličite tel. št 031 445 802 ali pišite na mail info@maderoterapija.si.