trajanje maderoterapije doma


Koliko časa potrebujem za izvajanje maderoterapije doma?

Eno izmed pogostih vprašanj je, koliko časa naj izvajam maderoterapijo na enem predelu in koliko časa naj porabim za celo telo?

 

Čas trajanja izvajanja maderoterapije:

 

Lahko posplošimo zadevo, s tem, da vzamem povprečje, ki ga priporočamo:

  • Predel 1: NOGE in ZADNJICA – sem konkretno spadajo noge spredaj, cele noge odzadaj (meča in stegna), boki ter zadnjica  – cca. 30 min
  • Predel 2: TREBUH in LEDVENI PREDELcca. 20 min
  • Predel 3: ROKE – k rokam štejemo tudi področje okoli modrčka spredaj in zadaj – cca. 10 min

 

čas trajanja maderoterapije

čas trajanja maderoterapije – celo telo

 

To je res posplošeno priporočilo, mi (maderoterapija po perfectbody metodi) pa zagovarjamo individualnost, to da se maderoterapija prilagodi glede na celoto.

 

Kaj torej moraš upoštevati, ko želiš določiti čas izvajanja maderoterapije?

  1. OBSTOJEČE STANJE VS ŽELJENO STANJE
    Potrebno je ANALIZIRATI OBSTOJEČE STANJE in DOLOČITI ŽELJENO STANJE – tvoj cilj.
    To se pri vsaki osebi razlikuje, zato je tudi priporočilo za čas izvajanja maderoterapije različno.
    Potrebno je vedeti kakšno je tkivo (stanje vezivnega tkiva – fascije, maščoba, zastala tekočina,…) Če želiš “konkretno” preoblikovati telo in je npr. obstoječe stanje npr. na trebuhu kar nekaj kilogramov oz. centimetrov preveč (se pravi, da imaš večji obseg podkožja – maščobnih celic, medceličnine), boš potrebovala dalj časa, da boš vzpodbudila cirkulacijo (mikrocirkulacijo in cirkulaciju v podkožju). Za to bomo potrebovala tudi več različnih valjčkov. Po tem in vmes,  je potrebno izvajati limfno drenažo. Koliko časa je spet odvisno od obstoječega stanja.
  2. REAKCIJA TELESA ob izvajanje maderoterapije
    Kakšna je reakcija telesa ob izvajanju maderoterapije.
    Če je tkivo že boleče na dotik, moraš izvajati maderoterapijo nežno in manj časa, da ni preobremenitve in da ne povzročiš modrice. V tem primeru, boš morali proces preoblikovanja telesa s pomočjo maderoterapije izvajati dalj časa. Če se ob izvajanju maderoterapije ne počutiš dobro ob misli, da bi morala vsak drugi dan temu posvetiti celo uro, se raje masiraj toliko časa, kot ti je prijetno. Ne želiš, da ima tvoje telo izkušnjo, da je maderoterapija naporna, stresna, težka,….
  3. PRIPOMOČKI za hitrejše doseganje rezultatov
    Če uporabljaš kakšne “pripomočke” za hitrejše doseganje rezultatov, ko je npr. krema s segrevalnim učinkom, ali hlače za limfno drenažo,… v teh primerih lahko skrajšaš čas izvajanja maderoterapije, saj določene zadeve že pospešijo cirkulacijo in limfno drenažo.

Maderoterapija ti mora postati nekaj s čim pomagaš tvojemu telesu – sebi do boljšega počutja in posledično tudi izgleda, zato ti priporočamo, da ti preoblikovanje telesa ni v breme. Če ti po določenem času pade motivacija, ali potrebuješ še kakšen nasvet, ti v FB skupini nudimo popolno podporo.

 

Za vsa vprašanja smo ti na voljo na info@maderoterapija.si.

 

 

Maja Mrevlje, perfectbody ekspert