Nestrokovno, glupo, neprofesionalno,... in še kaj

Ker imam čas, voljo in energijo, da naredim en malo daljši zapis za vse, ki kritizirajo nas ali koga drugega. Kaj se skriva za tem, kako to mi rešujemo in kaj se lahko vsi iz tega naučimo? 🙂

 

Ker se že več kot 10. let ukvarjamo z preoblikovanjem telesa in smo prisotni na Facebooku in ostalih omrežjih, redno objavljamo vsebino, smo navajeni negativnih komentarjev od ljudi, ki sploh niso naše stranke, so si pa vzeli čas, da napišejo svojem mnenje.
V tem člankusem povzela največje skrbi ljudi, ki sem jih lahko razbrala iz njihovih kritik.

 

  1. ONLINE UČENJE maderoterapije je nestrokovno

Z online tečaji smo začeli že pred dobrim letom, saj se sami redno šolamo preko računalnika in je super možnost, da ne rabimo potovati po svetu in se lahko učimo od vseh mentorjev iz tujine. Sprva je bil pomislek kako se lahko naučiš masaže preko interneta, ko smo dejansko probali sami, je bila ugotovitev, da vse se da.

Kar nekaj komentarjev in pomislekov je bilo glede te teme – online učenja, v današnjih časih (karantena) pa se to kaže kot edini način kako lahko delujemo in komuniciramo med sabo. Sprva smo bili zaradi vseh negativnih komentarjev kar malo zadržani in nismo ideje online šolanja razvili do te mere kot smo želeli. Sedanja situacija nas je opogumila, da smo naredili korak naprej in naredili pravo spletno akademijo, Zoom učilnico in dodatno podporo (brezplačni tečaj v živo v roku 1 leta).

Tako, da te prosim, če nimaš izkušnje z online učenjem in še nikoli nisi kupila, se udeležila nobenega tečaja na tak način, prosim ne podajaj mnenja. V kolikor pa imaš izkušnjo, nas zelo zanima tvoje mnenje kaj ti je bilo glede online izobraževanja všeč in kaj ne. Samo tako se lahko izboljšamo in najlepše je, če se lahko učimo na “napakah” drugih.

Ali je online tečaj maderoterapije nestrokoven? Če pogledamo kaj je sploh strokovnost iz definicij:

  1. strokôvnost  – kvalificirano znanje, poznavanje določenega predmeta, področja,*1
  2. strokovnost  – sposobnost uporabiti znanje v novih okoliščinah in ukrepih brez pretiranega zatekanja k poglobljenim raziskavam in pomoči drugih,*2

Se pravi, da je strokovnjak (s tujko ekspert) človek, ki dobro obvlada določeno stroko in se nanjo spozna. Zato menim, da je online tečaj maderoterapije po perfectbody metodi strokoven, saj ga izvajamo ljudje, ki obvladamo preoblikovanje telesa in maderoterapijo. Ker se zavedamo, da je učenje novih veščin zahtevno in dolgotrajno, smo že od vsega začetka nudili možnost brezplačne udeležbe tečaja koliko krat je tečajnica želela. Prav tako nudimo vso podporo preko telefona, maila,… za vsa vprašanja, ki se nam pojavljajo ko začnemo izvajati maderoterapijo v praksi. Zato smo ponudili ob nakupu online tečaja tudi brezplačno udeležno tečaja v živo, ko se razmere uredijo.

Mislim, da je ta trditev odvržena. Gremo naprej:

 

       2. Strah pred izgubo stranke, ker se bo sama naučila izvajati maderoterapijo, ja (kozmetičarka) pa bom propadla

Dosti bojazni se pojavlja tudi zaradi tega, ker učimo stranke, da se lahko same masirajo, izvajajo maderoterapijo doma, kozmetičarke se zato bojijo za svoj posel.

Lansko poletje smo začeli izvajati delavnice samomasaže z maderoterapijo za domačo uporabo, saj smo imeli stranke, ki niso imele časa, denarja,… za reden obisk salona. Delavnice so bile super, najprej smo izvedli teoretičen del, nato smo naučeno tako testirali v praksi skozi izpolnitev vprašalnika in določanje tipa celulita oz problema in nato začeli z izvedbo maderoterapije. Nekaj punc je redno nadaljevalo z maderoterapijo doma, nekatere pa so se raje odločile za paket preoblikovanja v salonu, doma so samo vzdrževale rezultate. Tako smo v bistvu pridobili nekaj novih strank.

Sama sem v času karantene se naučila doma delati kislo mleko, smetano, skuto, sirotko, peči kruh,… kar ne pomeni, da teh stvari nikoli ne bom več kupila v trgovini ampak, da bom bolj cenila ta produkt, saj sem izkusila kaj pomeni nekaj narediti. Tako sem postala bolj zavestna in hvaležna stranka. Predvidevam, da je pri maderoterapiji enako.

Se pravi, če educiramo svoje stranke, jih ne bomo izgubili ampak transformirali v bolj zveste, hvaležne stranke.

       3. Maderoterapije ne moremo izvajati doma, ker nismo strokovnjaki

Dosti kozmetičark opozarja ženske, da ne izvajajo maderoterapije doma, ker niso strokovnjakinje. S tem se delno strinjamo, saj ni v redu, da delamo nekaj na svojem telesu, kar ne znamo izvajati strokovno. Ampak, če pogledamo iz druge strani, potem telovaditi doma ni pametno, saj nismo strokovnjaki na tem področju in lahko tvegamo resno poškodbo. 🙂
Hec na stran. Za vse stranke, ki se učijo kako se izvaja maderoterapija, smo posneli teorijo in prakso, da se lahko učiš vsega od začetka. V namen, da smo lahko v stiku s tabo in ti odgovarjamo na vse vprašanja, smo ustvarili Fb skupino  in redno pišemo blog, kjer objavljamo članke z uporabno vsebino. Tako, da če slediš vsemu kaj ti od začetka priporočamo, ni bojazni za strah.

         4. Ne morem masirati samo sebe – izvajati maderoterapije na sebi

 

Kako naj izvajam maderoterapijo sama sebi? Nimam mize za masiranje,… Ker se maderoterapija za domačo uporabo izvaja tako, da lahko daš nogo na stol, kavč, mizo in lepo dostopaš do najbolj problematičnih delov – zadnjice, jahalnih hlač, bokov, se maderoterapija da lepo izvajati doma.

 

        5. Vse si zmišljujemo, samo da zaslužimo

 

Ja, izumljamo nove stvari, ker smo kreativni, poslušamo probleme strank in razmišljamo o tem, kako bi jih lahko rešili. Tako nastajajo novi produkti, nove storitve, nova ponudba, novi tečaji. Tako se razvijamo mi, stroka, stranke,…
 

Ja, služimo -poslanstvo in trudimo se zaslužiti. To je naše delo, zaenkrat še nismo zaslužili dovolj, da bi postali dobrodelna ustanova in ponujali svoje izdelke in storitve zastojn. S tem kaj zaslužimo, vračamo del v novo znanje in v opravljanje svojega dela (novo znanje, model, fotograf, grafični oblikovalec, …. vse kar potrebuješ, da lahko opravljaš kakovostno delo in prenašaš svoje znanje naprej.

Ustvarjamo veliko brezplačne vsebine, brezplačnih nasvetov, videoposnetkov:

https://shop.maderoterapija.si

 

 

V skupini Fb ponujamo vse svoje znanje brezplačno in so vam na voljo za vsa vprašanja in pomoč pri maderoterapiji in transformaciji telesa:

   6. smo glupi in neprofesionalni

To je bila kritika ene gospodične na naši Fb strani, ki je bila povod za tale bolj obširen članek.  Ko smo pogledali kdo je ta oseba in s čem se ukvarja, smo opazili, da uporablja naše slike za svojo promocijo in je seveda edukator maderoterapije. Ponavadi se ne ukvarjamo z drugimi, energijo raje usmerjamo v ustvarjanje. Če pa kdo piše na naš zid, pa predvidevam, da si želi komunicirati z nami. Njeno bistvo je bilo, da je bila na maderoterapiji nekje drugje (v salonu) in je bila vsa plava in se čuti dolžno opozoriti druge ljudi. Sicer je gospodična po moji repliki takoj napisala morje sporočil nazaj, se opravičila nato vse svoje komentarje izbrisala.

 

Vsaka kritika nam pomaga, da se lahko izboljšamo. Prosimo pa te, da parkrat vdihneš preden izliješ svoj bes na našo Fb stran, da premisliš in stojiš za svojimi besedami, jih utemeljiš in ne brišeš komentarjev, ko ti zmanjka besed ali ugotoviš svojo zmoto. Vedno smo za debato, ne želimo pa, da naša stran postane smetnjak, kjer prazniš svojo vsebino.

 

Vse dobro,

 

Maja Mrevlje, perfectbody ekspert*

 

*Ker perfect obvladam preoblikovanje telesa in se na to spoznam, imam znanje, redno pridobivam novo tudi iz drugih strok (medicina, epigenetika, traume,psihologija,…) in ga uspešno povezujem z obstoječim in prenašam v prakso, se imam za strokovnjaka za preoblikovanja telesa. Ker še zaenkrat ne obstaja jasno definirano področje glede tega, smo podali pobudo uradnim oblastem, da se vzpostavi definicija, šolanje in večja jasnost na tem področju.
Že od vsega začetka moje poslovne poti, me je begalo to kako se naj definiram, kdo sem iz poslovnega vidika, kakšen je moj naziv, glede na to, da nisem kozmetičarka in me zanima samo preoblikovanje telesa. Skozi leta učenja, prakse in holističnega pristopa pri obravnavi preoblikovanja telesa, ki je združen iz vzhodnih ved in sodobne znanosti, je nastala perfectbody metoda, ki združuje vse kaj sem se skozi leta naučila. Tako sem začutila svojo poslovno opredelitev – perfectbody ekspert, ki pomeni strokovnjak za popolno telo. Popolno v smislu celote.

Ker pa sem kreator v svojem bistvu in ustvarjam – kreiram vsebino, ki je še ni, se zavedam, da orjemo ledino in smo prvi in zato najbolj izpostavljeni za vse kritike. Se učimo, razvijamo, kreiramo skupaj z našimi tečajnicami, z vsako kritiko smo boljši in bolj uspešnejši.

 

Viri:

*1 – fran.si/iskanje?View=1&Query=strokovnost

*2- www.zvezarfr.si/pripomocki/slovar?pojem=strokovnost